http://bookingoftourism.blogspot.com.tr/2016/03/kiz-kiza-parti.html

30 Nisan 2016 Cumartesi

KATALAN BARCELONA CULTURE AND ART MUSEUM

Barselona’nın gösterişli saraylarından Palau Nacional’de (1929) yer alan Katalan Ulusal Sanat Müzesi (Museu Nacional d’Art de Catalunya, MNAC), şehrin dünyaca ünlü sanat müzesidir. Muhtemelen dünyanın en büyük Romanesk koleksiyonun sergilendiği müzedeki eserlerin çoğu 12. yüzyıldan kalma fresklerdir.Katalonya’nın ulusal sanat galerisi, binlerce yıllık Katalan sanatının harika bir şekilde sergilediği, Barselona’nın en önemli ziyaret noktalarından biridir. MNAC’daki Ortaçağ koleksiyonu, Katalonya sanatçılarının İspanya’nın önde gelenleri sayıldığı dönemlerde, Romanesk ve Gotik sanata ithaf edilmek üzere 2 ana bölüme ayrılmıştır.
Katalan Ulusal Sanat Müzesi, özellikle Romanesk fresk koleksiyonu ile iftihar eder. Freskler, Katalan Pireneleri’ndeki Kiliselerden getirtilip orijinal ortamlarındaki gibi düzenlenmişlerdir. Müzede ayrıca Gotik dönemden Rokoko’ya uzanan eserlerin sergilendiği Thyssen-Bornemisza, Rembrandt ve Zurbaran’ın eserlerinden oluşan Cambo Bequest ve Katalan sanatçıların 19. yüzyılın ilk dönemleri ile 1930 arasını kapsayan eserlerinden oluşan koleksiyonlar bulunur.
Museu Nacional d'Art de Catalunya, MNAC
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Gişe rekorları kıran sergileri ve müze arşivinden oluşan özel gösteriler oldukça popülerdir. Burada ayrıca bir kafe-bar, hediye dükkânı, sanat kütüphanesi ve Oleum adında olağanüstü bir şehir manzarası olan bir müze restoranı (Salı-Pazar arası sadece öğle yemeği) vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder